U9: Satelit na Angeru a turnaj Drážďanech

Zveřejněno 12.06.2017 | Rudolf Vacek
V sobotu jsme se účastnili dvou akcí - Okresního přeboru mladších přípravek, který se konal u nás na Angeru a regionálního turnaje v Drážďanech.

Okresní přebor mladších přípravek: V posledním kole Okresního přeboru jsme v domácím areálu na Angeru přivítali kluky ze Sokola Srbice a TJ Proboštov. Kluci dnes předvedli dobrý a sebevědomý výkon. Vysoká úspěšnost ve hře 1 na 1, dobrá práce s míčem a prostorem. V naší hře již začíná přibývat i kombinace a součinnost dvou a více hráčů. Pochvala za výkony všem zúčastněným hráčům.

Turnaj v Drážďanech: Na regionální turnaj v saských Drážďanech jsme jeli konfrontovat naše dovednosti proti dalším 17 týmům. Kluci v základní skupině, kde sehráli pět utkání, obdrželi jedinou branku (v poslední minutě zápasu). Bohužel to bylo v utkání proti RB Leipzig, které tento zápas vyhrálo a odsunulo nás tak na 2. místo. Po obědě jsme se dozvěděli rozlosování semifinálových skupin. V té naší jsme měli za soupeře domácí SG Dresden - Striesen a FK Ústí nad Labem. V prvním utkání jsme byli jasně lepší a po vítězství 4:1 slavili další výhru. V zápase proti Ústí jsme předvedli nejslabší výkon a po bezkrevném výkonu skončilo utkání bezgólovou remízou. Náš další osud tedy závisel na výsledku zápasu domácích a FK Ústí. Kluci si vytrpěli 10 minut (doba utkání) v rolích diváků a po závěrečném hvizdu se radovali možná víc jak vítězný tým Drážďan. Tento výsledek kluky posunul do finále, ve kterém se opět potkal proti RB Leipzig. Zápas, který měl všechno, co finálové utkání má mít. K vidění byly vynikající individuální výkony, agresivita, chyby pramenící z nervozity a také góly. Ten první se nám podařilo vstřelit po hezké individuální akci. Soupeři se podařilo vyrovnat dvě minuty před koncem po naší chybě. Zápas tedy skončil remízou a o vítězi rozhodovaly pokutové kopy. Naši exekutoři bohužel nezvládli sílu okamžiku. Po dvou nezdařených penaltách slavil celkové vítězství v turnaji náš soupeř. Naši kluci zaslouží pochvalu za to, jakou hrou se dnes prezentovali. Za celý turnaj jsme vsítili v osmi utkáních 32 branek, naopak jsme inkasovali jen 3. Turnaj byl zorganizovaný s pověstnou německou precizností, avšak nám také ukázal jak některé týmy nedokáží prokázat dostatek respektu k soupeři podáním ruky na konci utkání.

Z naší strany dnes opět velké poděkování klukům za předvedené výkony a rodičům za podporu a povzbuzování.