U11: Roudnické finále s hořkosladkým koncem

Zveřejněno 12.06.2017 | Václav Havlík
​Finále přípravek konané v Roudnici bylo pro nás vyvrcholením nejen sezóny 2016/2017, ale také pro většinu kluků závěrečnou akcí v Junioru Teplice.

Turnaj pořádaný v Roudnici byl vskutku famózní. Od prvního zápasu jsme věděli, čeho tam chceme dosáhnout a chtěli jsme uspět. Pro nás trenéry, pro Vás rodiče a hlavně pro mysl těch dětí, kteří celý rok tvrdě makali a snažili se. Podle toho jsme také do turnaje vstoupili. Skvělý start v podobě zápasu s Litvínovem, který skončil poměrem 14:4 pro nás. Další prověrkou byl celek z Litoměřic, který jsme velmi nešťastně prohráli, možná proto, že jsme ho odehráli bez pauzy. Poté byl čas na pořádné oklepání, protože nás nečekalo nic lehkého, těžké soupeře jsme měli ještě před sebou. Tak co s tím - no pořádná motivace přece. 

Následoval zápas s Ústím nad Labem, někdy štěstí, někdy menší smůla a v konečném skóre jsme zvítězili 6:5. Štěstí ale nepřijde samo, to protože jsme bojovali a chtěli jsme. Rovnou ze zápasu jsme se šli utkat s domácí Roudnicí/Štětí. I v tomto zápase jsme dominovali, i když branek mohlo být více.

V tuto chvilku jsem odcházeli do šaten s 12-ti brankovým náskokem na Most, s kterým jsme měli dohrávat poslední zápas. A aby to nebylo málo epické, tak mostečtí ztrátu stáhli a ba naopak, před zápasem měli náskok jedné branky. Čili museli jsme zvítězit. V poločase jsem prohráli o dvě branky, ovšem po poločasovém prozření jsme v druhé půli pár branek dali a skóre se otočilo v náš prospěch. Nicméně i my jsme inkasovali a zápas 10:9 prohráli, i když si troufnu říct, že jsme byli na jednom hřišti výrazně lepší, na druhém vyrovnaní.

Turnaj jsme tak zakončili na krásném druhém místě pouze o dvě vstřelené branky. Za turnaj patří velké díky našim rodičům, kteří fandili a šli příkladem jak našim dětem, tak ostatním rodičům. Velké díky klukům ne že se toho tolik povedlo, ale za nasazení a chuť vyhrávat. Děkujeme, 2. místo.