U8: Přátelák se Srbicemi a Manver Cup v Pečkách

Zveřejněno 13.06.2017 | Jiří Tyl
Blíží se nám závěr sezóny a my jsme odehráli poslední naše utkání v této sezóně. Místo tréninku jsme si v půlce pracovního týdne pozvali Srbice a v sobotu jsme cestovali do Peček u Kolína na turnaj.

Přátelské utkání se Srbicemi se vyvedlo. Cílem bylo, aby si zahrály všechny děti ještě před koncem sezóny. Ne u všech se to povedlo, jelikož byly ve školách v přírodě nebo nebyly zdravé. Do utkání jsme přesto vstupovali s devíti dětmi a hodinu si zahráli s kamarády ze Srbic. Několik dětí se prosadilo více než jednou a udělaly tak radost samy sobě a také nám. Utkání jsme zakončili penaltovým rozstřelem. Srbicím děkujeme za možnost změřit naše síly.

Fotbalový týden jsme pak završili v Pečkách u Kolína, kde nás čekal Manver Cup. Turnaj se hrál systémem na dvě skupiny po šesti týmech, kdy první tři postupovaly do finálové skupiny o 1. – 6. místo a poslední tři do skupiny bojující o 7. – 12. místo. Ve skupině nás čekalo Ústí nad Labem, Kolovraty, ABC Braník, Kolín a Vyžlovka. Po mnoha smolných momentech jsme bohužel bojovali o 7. – 12. místo. To, že jsme v této skupině byly nezaslouženě, ukázaly výsledky. Nejdříve jsme porazili Kolín 7:1, pak domácí Pečky 8:0 a nakonec Chrudim 4:2. Turnaj jsme tak ukončili na 8. místě se smíšenými pocity. Předvedené výkony byly dobré, ale úspěch se nedostavil.

Úspěch jsme si připsali alespoň při vyhlašování individuálních cen. Organizátoři turnaje zvolili nejlepšího hráče z našich řad. Cenu si odnesla Amálka, gratulujeme. Pořadatelé se také rozhodli ocenit nejlepší fanklub a zde jsme jednoznačně předčili všechny ostatní fanoušky. V každém utkání měly děti výbornou kulisu a naši fanoušci si toto ocenění zasloužily. Všem, kteří vážili dlouhou cestu až do Peček, děkujeme.