U9: Nikdy to nevzdávej!

Zveřejněno 19.06.2017 | Rudolf Vacek
V uplynulém týdnu jsme měli možnost sehrát přátelské utkání proti týmu FK Minsk, účastnili jsme se prestižního Jako Cupu a finálového turnaje ml. přípravek v Modlanech.

FK Minsk: V malebném areálu fotbalového klubu Jiskra Modrá jsme sehráli utkání proti běloruskému týmu FK Minsk. Týmy byly rozděleny na dvě výkonnostní skupiny s tím, že každá odehrála 2 x 20 minut. Soupeř, který se prezentoval jednoduchou hrou založenou na rychlém přenesení hry, důrazu a zarputilosti (tak typickou pro mužstva z tohoto regionu) , byl úspěšnější jen v těchto činnostech.

Turnaj v Modlanech: Na tuto akci byli z našeho týmu nominováni Honza Štěpánek a Lukáš Souček, kteří doplnili kluky z ročníku 2009. Kluci byli jak díky tomu, že jsou o rok starší, tak hlavně díky svým dovednostem lídry týmu a s jejich předvedenou hrou jsme byli moc spokojení.

Jako Cup: Skvělý turnaj v Hradci Králové pro kategorii U9 je pro 24 týmů z České republiky, Slovenska a Polska. V pořadí již desátý ročník se uskutečnil o tomto víkendu. Hraje se stejným systémem jako satelity krajského přeboru v rozestavění 5+1.

Naši kluci měli ve skupině D za soupeře Olympik Wroclaw, FK Duklu Praha, FK Chrudim a FC Viktorii Plzeň.

První dvě minuty turnaje nás s největší pravděpodobností připravily o medailové umístění. Utkání proti velmi dobrému týmu Olympiku Wroclaw jsme začali bez zdravého sebevědomí, pomalu a bez důrazu v osobních soubojích. V dalším průběhu utkání jsme byli minimálně vyrovnaným soupeřem leč prohra 11:9.

Druhé utkání jsme proti Dukle Praha zvládli jak herně, tak výsledkově, výhra 7:5

Proti FK Chrudim jsme jasně dominovali a kluci vyhráli výrazným rozdílem 28:3

V zápase proti týmu z České Skalice se kluci vezli na vítězné vlně a opět předvedli velmi dobrý výkon 17:5.

Výsledky ve skupině dodaly poslednímu utkání proti vynikající Viktorii Plzeň punc zápasu o všechno. Diváci obou týmů se předháněli, kdo bude slyšet více, zda oni nebo vojenské stíhačky, které nám přelétávaly nad hlavami.

V posledních vteřinách první půle si jeden z nejlepších hráčů turnaje střílí vlastní branku, díky které je stav o poločasové přestávce 4:4. Od všech kamarádů a trenérů slyší jediné "Maxi, NIKDY TO NEVZDÁVEJ". Krásný zápas se nakonec podařilo klukům vybojovat a s ním i účast mezi osmi nejlepšími.

Klíč turnaje nám do čtvrtfinále díky tomu, že jsme obsadili druhé místo poslal jeden z nejlepších týmů této věkové kategorie u nás, domácí FC Hradec Králové. Jestliže, jsem utkání proti Viktorii Plzeň hodnotil velmi vysoko, při čtvrtfinále nejen nám trenérům "běhal mráz po zádech". Zápas, kdy jsme třikrát nastřelili břevno, kde všichni předvedli své nejlepší herní dovednosti a morální vlastnosti, se nakonec podařilo vybojovat soupeři. Prohra 4:6. Zápas, který dlouho bude v našich srdcích!

Tímto jsme byli posunuti v boj o 5-6. místo proti Sigmě Olomouc, která také smolně a velmi těsně prohrála s pražskou Spartou. V zápase poražených nám tak říkajíc došlo, že kluci byli možná víc unavení psychicky jak fyzicky. Sigma byla o krok lepší a zaslouženě vyhrála 9:6. Další propad v tabulce již kluci nepřipustili a v posledním zápase jasně přehráli FC Fastav Zlín 15:6. Tradičně skvěle zorganizovaný turnaj, byl vyvrcholením této sezony. Vynikající výkony velké většiny kluků jsou obrovskou motivací v další práci. Na závěr chci poděkovat rodičům za povzbuzování a podporu a trenérským kolegům za pomoc nejen při tomto turnaji.