U10: Náročný vítězný víkend

Zveřejněno 11.09.2017 | Václav Havlík
V sobotu a v neděli se nám sešly hned tři akce, všechny herně i výsledkově úspěšné.

Hráči starší přípravky se v sobotu ráno v areálu Letka v Liberci na krásné trávě a příjemném prostředí setkali s celky z Hradce Králové, Liberce a Plzně. První utkání s Hradcem Králové, týmem, jež na turnaji v Chotěboři skončil před našimi kluky, jsme odehráli velice dobře. Zápas nabídl mnoho šancí na obě strany, počáteční tlak Hradce a následný tlak našich, proto po dvou poločasových výsledcích 4:4 skončil zápas spravedlivě 8:8. V zápase musíme pochválit naše brankáře za dobrou rozehrávku a práci na "lajně". V druhém zápase s Plzní jsme dominovali ve všech čtyřech poločasech a to se promítlo v počtu vstřelených branek, kterých bylo nepočítaně. I zápas s Libercem byl jako gólové hody. První polovinu vyhráli liberečtí, následně se našim hráčům povedlo prolomit smůlu v zakončení a i tento zápas jsem dovedli do vítězného konci a dominanci na hřišti.

Ve všech třech zápasech se objevoval jak výborný tlak na soupeře, tak po zisku míče i dobrá konstruktivní rozehrávka. Ta plynula od našich brankářů, ikdyž občas docházelo ke ztrátám, tak právě i chybami se kluci učí. Zarputilost a chuť vyhrát byla opravdu vidět, k tomu přidalo dobré fotbalové myšlení a individuální dovednosti kluků, proto ráz většiny zápasů byl pod naší tatkovkou a jen čekání úspěšné zakončení. Z Liberce jsem tedy přijeli se předvedenou hrou spokojeni.

Okresní přebor si naši kluci zahráli také na výbornou, kdy se jim povedlo vstřelit obrovské množství branek a i další hráči si okusili vítězné zápasy.

Nedělní program v Bystřanech jsme také zvládli dobře. Ikdyž mohlo být lépe. V zápasech, kdy útočíme do "plných" bychom si měli hru více roztáhnout a využívat volných prostor na stranách hřistě. Nicméně i neděli jsme zvládli dobře, vstřelili přes sto branek a všichni zúčastnění si dobře zahráli a měli více prostoru pro individuální dovednosti jako je vedení míče, obcházení, střelba. Víkend se z hlediska předvedené hry dá hodnotit jako úspěšný, ikdyž je pořád na čem pracovat a zlepšovat se.