U11: Doma s Boleslaví

Zveřejněno 09.10.2017 | Petr Háša
Tento víkend jsme nehráli žádné soutěžní utkání, tudíž jsme si k přátelskému utkání pozvali kvalitního soupeře v podobě Mladé Boleslavi.

Jelikož ve středu hrajeme kvalifikaci Ondrášovka Cupu, kde se hraje systémem 7+1, domluvili jsme se s trenérem soupeře na stejném systému. Větší hřiště, více náběhů do volného prostoru, více síly do přihrávky, více prostoru pro průnikovou přihrávku a další a další věci.

Kluky jsme rozdělili do dvou sedmiček, hráli jsme celkem tři třetiny po třiceti minutách, takže každý dostal spoustu prostoru se předvést. Nutno podotknout, že první sedmička svůj mini zápas odehrála velmi dobře a ve většině hrací doby byla v poli lepším týmem. Jediné dvě věci nás trochu trápí. První je zakončení - máme spoustu neproměněných šancí. Druhá věc je rozehrávka. Některé góly si dáme de facto sami. Vyplývá to z toho, že nechceme a nebudeme nakopávat (zde např. rozdíl oproti Ml. Boleslavi), ale také z toho, že minimálně 2-3 spoluhráči musí byt volní, aby gólman měl komu přihrát. A jsme kluci u toho: důležitá je i hra bez míče - náběhy do volného prostoru, chtít stále hrát, rychlé přepínání.

Druha sedmička trochu pokulhávala, i když i zde byly pasáže hry, kdy hrála velmi dobře. Jen se nebát více hrát, byt statečnější v osobních soubojích a rychle přepínat - ztráta míče, musím ihned napadat popř. obsadit protihráče, máme míč - musím se uvolnit, hledat volný prostor. To už všichni víme, jen na to nezapomínat. A poslední - gólman i přes některá zaváhání velmi dobře 👍