U10: Sobota i neděle se vydařily

Zveřejněno 12.02.2018 15:21:00 | redakce
V průběhu uplynulého víkendu jsme měli opravdu napilno. Sobota patřila přátelskému duelu s kluky z Mladé Boleslavi. V neděli jsme byli účastníky halového turnaje v Krupce.

Náš tradiční soupeř z Mladé Boleslavi byl tentokrát naším hostem. Kluky, jejich trenéry i rodiče jsme přivítali v domácím prostředí Angeru. Na dvou hracích plochách jsme odehráli dvě utkání v trvání 35 minut. Pro velký úspěch jsme poté ještě přidali jednu patnáctiminutovku. Jak je již tradicí, hrál se útočný fotbal a branky padaly. Je třeba zdůraznit, že do obou sítí. Naši hráči měnili své pozice, z útočníků byli obránci, z obránců útočníci. Kluci se prostřídali v brance. Cíle podobných utkání se nemění. Dbáme na to, aby se kluci nebáli situací jeden na jednoho, aby byli schopni "přepínat" z útočení do bránění a naopak. Aby využívali spoluhráče ke kombinaci. To všechno kluci plnili, někdy výborně, někdy méně výborně. V každém případě všichni vydali v utkáních maximum a k vidění byly pěkné akce i zakončení. Z Angeru všichni odcházeli spokojeni.

Neděle patřila turnaji v Krupce. Jeli kluci, kteří v sobotu nenastoupili (s jednou výjimkou). Pořadatelé nás nalosovali do skupiny B, kde na nás čekali hráči z německého Heidenau, Sobědruh a Vaňova. Postupně jsme se ve skupině potkali se všemi týmy. Dvě vítězství a nešťastná porážka s německým týmem znamenala druhé místo ve skupině a postup do semifinále. Tam nás čekal vítěz skupiny A, tým Chabařovic. Po dramatickém průběhu jsme zvítězili 1:0 a postoupili do finále, kde nás čekala odveta s kluky z Heidenau. Dramatické finále bylo opravdovým vrcholem turnaje. Gólové šance na obou stranách parádně likvidovali oba brankáři a do posledních vteřin nebylo o vítězi rozhodnuto. My jsme v průběhu finále jednu branku dali žádnou nedostali, proto po závěrečné siréně mohli kluci, trenéři i rodiče radostně zvednout ruce nad hlavy. Zvítězili jsme v celém turnaji! Pro některé kluky to byla první fotbalová medaile! Pohár pro vítězný tým a medaile na krku byly zaslouženou odměnou. Klukům patří veliká gratulace, jen tak dál. Rodičům poděkování za příjemnou atmosféru.