Výkon, anebo výsledek?

Zveřejněno 04.11.2016 | www.holubnastrese.cz
Doma jsme řekli, že jdeme na pole a šli jsme do výčepu. Hrála Sparta. Babky se divily, co na tom poli budeme dělat, když už odpoledne je tma, ale nakonec byly rády, že mají klid a mohou drát peří. Ve výčepu jsem koukali v telce na Spartu a v počítači na Liberec a proto se nám ve stejné době potkaly dvě stejné standardní situace.

Hráč Liberce to kopl krásně a z malého vápna bylo větší umění gól nedat než dát. Hráč Sparty trefil prvního obránce. Od obránce se míč odrazil do branky a Sparta vedla. Řezník Ouško poručil panáky a začali jsme slavit. O chvíli později liberecký stoper netrefil jednoduchý odkopl, míč propadl ke Kaliničovi a v Itálii bylo po zápase. Chytrák Lojza pravil, že trenér to má spočítané. V lize hrají o záchranu, v Evropské lize nehrají o nic a tak k čertu s ním.

Dědek Pecka mu na to řekl, že všichni nejsou takoví Lojzové, aby nepoznali, když někdo hraje dobře a má smůlu, třeba i trochu jako ta Plzeň, co dostala gól po ruce a potom jim rozhodčí ukradli jasnou penaltu, ač na to koukali z pár metrů, anebo Liberec, který dneska hrál lépe než Sparta. Lojzek si poklepal na čelo s tím, že výkon nikoho nezajímá. Důležitý je výsledek. S tím souhlasila naše výčepní Růžena a s kyselým úsměvem pravila, že poprvé to za nic nestálo a po pár měsících vozila kočárek.