U10: Parádní víkend za námi

Zveřejněno 24.04.2018 9:21:00 | redakce
Uplynulý víkend v plné sezóně byl pro nás sportovce téměř ideální. Sobotu i neděli jsme trávili společně na fotbalových hřištích.

Sobotní los krajského přeboru nás poslal do Bíliny, která hostila další kolo KP. Soupeřem byli hráči domácího týmu, sdruženého s Louny a kluci z Litvínova. Trenéři se rozhodli povolat všechny kluky, takže přijeli všichni, kteří byli k dispozici. Na dvou hřištích nastoupily dva naše týmy a na obou kluci předváděli výbornou hru. K vidění byly krásné akce, jak v individuálním, tak týmovém podání. Branek padalo hodně a naši kluci měli v utkáních navrch. Jak je v našem týmu obvyklé, kluci rotovali sestavou, většina z nich se dostala i do branky. Zahráli si úplně všichni.

V neděli jsme se stali pořadatelem my. V Bystřanech jsme letos poprvé hostili týmy v rámci dalšího turnaje miniligy. Hosty byli kluci z Mladé Boleslavi a Chomutova. Spolu s chomutovskými přijeli jako další tým kluci, kteří ještě na podzim oblékali náš dres. Tentokrát k nám přijeli v týmu "Vlků". Na třech hřištích jsme odehráli celkem čtyři utkání, každé v trvání 25 minut. Tempo turnajů miniligy je rychlejší než tempo zápasů v KP, naši kluci však již "zkušeně" většinu utkání zvládají. Utkání mají svou nespornou kvalitu a na všech je vidět, s jakým zaujetím k utkáním přistupují. Stejně jako v sobotu byly k vidění pěkné kombinační akce, stejně jako individuální průniky. Rodiče často potleskem oceňovali fotbalové prvky, které byly k vidění v našich utkáních. Příjemné nedělní dopoledne kluci zakončili poděkováním rodičům. Těm patří poděkování i ze strany trenérů. Za pozitivní podporu a férové povzbuzování.