U10: sobota v Děčíně, neděle v Bystřanech

Zveřejněno 21.05.2018 7:38:00 | redakce
Víkendový program byl opět plný pohybu. V sobotu jsme v Děčíně odehráli další kolo KP a v neděli jsme si zahráli proti klukům z mladších žáků.

Účastníky sobotního satelitu KP v Děčíně byli kluci z Ústí nad Labem a domácího Děčína. Na dvou hřištích jsme odehráli 4 poločasy, každý v trvání 18 minut. Proti oběma soupeřům nastoupili všichni kluci, kteří nejednou na finálový turnaj Ondrášovky nadcházející víkend. Abychom doplnili počet alespoň na jednoho střídajícího hráče, povoláni byli Ríša Kus a Lukáš Bílek. V příjemném areálu děčínské FAPV jsme odehráli velice slušná utkání a bylo vidět, že všechny kluky fotbal baví. Ve většině utkání jsme nastříleli více branek než kluci na opačné straně hřiště. To, že nás některý z týmů přestřílel, bylo spíše výjimkou. Kluci ukazovali, že se v průběhu své hráčské praxe naučili základním fotbalovým dovednostem a pozitivem je, že jsou schopni tyto dovednosti přenést do hry. 

V neděli si kluci, kteří nás budou zastupovat na finále Ondrášovky, zahráli proti klukům kategorie U12. V areálu v Bystřanech si zahráli modelové utkání. V příjemném téměř letním počasí oba týmy sehrály vyrovnanou partii, kde o počet vstřelených branek vůbec nešlo. Přesto však radost ze vstřelených branek byla veliká na obou stranách. Tu poslední branku v situaci "Kdo dá góla vyhrál" vstřelili naši kluci, takže vypukli ve velký jásot. Pozitivní atmosféra byla v neděli cítit na každém kroku a to je pro všechny nejdůležitější.