U12: Zhodnocení jara, Junior Cup a zakončení sezóny

Zveřejněno 19.06.2018 11:25:00 | Václav Havlík
Jaro výsledkově nevydařené, herně na jedničku. Domácí turnaj v duchu fair play a radosti dětí. Poděkování za přístup všech lidí kolem ročníku 2006.

Průběh jarní části sezóny se nesl vesměs celý ve stejném duchu a to v navazování na práci 1v1, ovšem už i s přenesením hry, součinnosti v obranné činnosti (vzájemné zajišťování), držení míče, výměna postů. Změnila se také trochu struktura tréninků, kdy se přidávaly více hry zaměřené na držení míče a přenos hry, také spolupráce při útočení  a bránění. Také se neopomnělo na gró fotbalu, a to obcházení a střelba. Ikdyž je to právě střelba, co nás trápí, neboť spousta našich akcí končí buď ještě před svatyní soupeře, nebo takovou šmudlou, že z toho skórovat zatím prostě nemůžeme. Naopak se se nám začala dařit hra z křídelních prostor, dokonce máme víc síly na rozehrání standartních situací- rohů, které už jenom nerozehráváme, ale také volíme možnost nákopu.  Stále jsem maximálně přesvědčen, že do toho všeho dorůstáme a v sezóně 2018/19 to bude pouze o tom nepůjčit soupeři balón, věřit si a prodávat co umíme, a to je práce s balónem. Již bychom neměli být menším týmem. Jdeme stále stejnou cestou a tou je rozvoj dětí jak po sportovní, tak morální stránce, snažíme se dělat maximum a nechceme z toho ustoupit.

Turnaj- na závěr sezóny jsme se rozhodli udělat regionální turnaj pro všechny "větší" týmy z Teplic a okolí a snad se nám to povedlo. Co se nám nevedlo, tak bylo pokrytí starších kluků a opět koncovka, kdy jsme minimálně dva zápasy ve skupině měli vyhrát a hrát o 1-4 místo. Nicméně se to nepovedlo. Výkon hráčů byl ale dobrý, fotbalový. Jak na turnaji, tak za celé jaro se objevovali hráči, kteří výkonnostně udělali velký pokrok a vlastně výsledkem tohoto našeho snažení a rozvoje hráčů je přeřazení Péti Voráčka do FKT, což reflektoval i zisk ceny pro nejlepšího hráče Junior Cupu. Velká gratulace!

Zakončení sezóny také hodnotíme jako odraz jarní části, která se maximálně povedla a všichni si dost zahráli. Velké poděkování patří rodičům hráčů za výborný přístup v celé sezóně a příkladné chování, které klukům v utkáních velice pomáhalo a jdou tak svým dětem příkladem. Také maminkám náleží velké díky za výborné pohoštění a vytváření po celou dobu dobré atmosféry. I přes drobné kaňky, které tam jistě byly, tak jaro hodnotíme po sportovní stránce na výbornou a těšíme se na další společnou cestu U13 a přípravu kluků na velké hřiště. Do nové sezony začleníme další hráče z mladšího ročníku a i na jejich přidanou hodnotu se těšíme.  Teď už jen užít si turnaj v Lovosicích! Děkujeme a přejeme všem spokojené a příjemně prožité prázdniny, v srpnu zase jedeme dál.