Chcete vědět, kdo všemu rozumí?

Zveřejněno 12.11.2016 | www.holubnastrese.cz
Abyste se nemýlili, u nás na vsi řešíme i méně důležité věci, než je fotbal. Zrovna včera jsme se dohadovali jestli může hřešit, kdo nevěří v Boha.

Chytrák Lojza říkal, že nemůže, protože to je to samé, jako kdyby otázka byla, jestli může to, kdo nemá to. Tedy Lojza neřekl ani to ani to, ale řekl dvě úplně jiná slova, ale u toho prvního byste se červenali a u toho druhého by vás mohlo zajímat, čím čůrá, když to nemá.

Zapletl se nám do toho jeden, co občas chodívá a ten řekl, že on má jen jediného Boha a ten má knírek, pase dvě kozy, nosí pivo a jmenuje se Růžena. Ta šla zrovna kolem a hned mu dala facku, protože se večer holila a navíc to není knírek, ale jenom chloupky nad horním rtem. Nelitovali jsme ho, aby se na nás Růža nezlobila, ale dali jsme mu zapravdu. U nás ve výčepu víme komu věřit.

Horší to mají v té Americe, ale vlastně všude na celém světě, protože ti se od včerejška mohou cítit podvedeni. Celé měsíce je odborníci krmí tím, že vyhraje dáma, která se vypracovala od píky a on jí to vyfoukl spratek od bohatýho fotříka, co se prý neštítí říct, že ji za to může popadnout a ona ani necekne.

My jsme u toho nebyli a na vlastní uši jsme to neslyšeli, ale ten, co dostal facku, dostal ještě jednu, protože řekl, že každý občas řekne nějakou pitomost a jak to Růža zaslechla, hned mu ji vlepila přes celou tvář, protože ona tedy ne.

Radši jsme otočili list a dali se na fotbal. Psali, že neporazitelný dorost dostal v mládežnické Champions league šest kusů někde v Turecku. Jistě pro to byly objektivní důvody. Jedním z nich určitě bude, že nehráli s Podgoricí, ale s Turkem a najdou se určitě i jiné, ale u nás na vsi víme, že odborníci přes fotbal jsou podobní machři jako experti přes politiku.

Celý rok vyhrává ta ženská a potom přijdou volby. Celý rok máme ty nejlepší a nejtalentovanější a potom potkáme ty, co to opravdu umí. Vaše štěstí je, že máte náš výčep, protože všemu rozumí jedině Růžena. Tedy pokud zrovna nezapomene propláchnout trubky.