U8: Pořádně jsme se rozjeli

Zveřejněno 02.09.2018 17:58:00 | Radek Prchal
Měsíc srpen byl pro všechny měsícem pohybu, radosti, ale tím nejdůležitějším byl pro nás fotbal.

Před odjezdem na soustředění jsme se v Bystřanech utkali s hráči Slovanu Liberec. Toto utkání bylo spíše rozkoukávajícím se, někteří hráči přijeli z táborů a dovolených a bylo zřejmé, že jsou myšlenkami někde jinde, chyběla chuť, ale i koncentrace. Následující den všechny naše děti ročníku 2011, doplněny hráči z předpřípravky, odjely do krásně připraveného areálu Pod Lípou do Roudnice nad Labem. O zábavu a perfektně připravené zázemí nebyla nouze. Počasí se na závěr měsíce také vydařilo, proto jsme si mohli v době poledního klidu, v rámci regenerace, dopřát za dobře odpracovaný ranní trénink sladkou odměnu v podobě zmrzliny. Také jsme museli vyzkoušet zdejší řeku Labe, kde jsme pořádali soutěže v hodu kamenem do dálky, ale i v počtu udělaných žabek na hladině. Na soustředění v Roudnici nad Labem jsme sehráli zápasy proti FK Meteor Praha VIII, SK Roudnice nad Labem a FK Pšovka Mělník. Všechny děti měly stejnou minutáž, tudíž si všechny zahrály stejně, což je pro rozvoj talentu nejdůležitější. Kluky a holky musím pochválit za přístup k tréninkům, ale i obecně za samostatnost, spolupráci a podobně.

Po návratu ze soustředění z Roudnice nad Labem jsme ještě v tom samém týdnu sehráli Okresní turnaj v Modlanech. Ročník byl doplněn předpřípravkou. To nejpodstatnější, co jsme vnímali jako trenéři, byla bojovnost hráčů, nebáli se jít do soubojů 1 na 1. Děti si nedělní ráno užily a od pořadatelů dostaly za odměnu medaile a sladký koláč. Děkuji všem rodičům za podporu při utkání.

V měsíci září nás čekají Krajské Poháry, ale i Miniliga. Vše bude upřesněno na schůzce s rodiči, která proběhne v úterý 4. 9. 2018 po tréninku.