U11: První turnaj je za námi

Zveřejněno 10.09.2018 13:10:00 | redakce
Sobotní odpoledne nás los soutěže poslal do areálu stadionu Na Stínadlech. FK Teplice totiž hostil první kolo OP starších přípravek.

Děvčata FKT jsou účastnicemi této soutěže, proto jsme hráli právě tam. Třetím účastníkem satelitu byl sdružený tým Kostomlaty/Hostomice.

Pro nás byl první turnaj prvním "ostrým" testem. Hned v úvodu jsme se utkali s kluky ze sdruženého týmu. Začali jsme dobře, bohužel se nám v úvodu nedařilo střelecky a šance končily mimo branku nebo v rukou brankáře. Po naší chybě v rozehrávce šli dovedení kluci z týmu soupeře. Následovala další chyba prohrávali jsme 2:0. V tu chvíli jsme přestali hrát naši hru a ocitli jsme se v těžké defenzívě. Další branky v naší síti následovaly. Přestože jsme jednou skórovali, stav vyskočil až na hrozivých 1:5. V poločase jsme mírně změnili rozestavení, řekli jsme si několik pokynů a na hřišti najednou byl úplně jiný tým. podařilo se nám vstřelit rychlé branky a najednou byla situace zcela opačná. Naši kluci hýřili aktivitou, nebáli se přihrávek ani průniků, zvýšili důraz v soubojích. Odměnou jim bylo srovnání stavu a dokonce jeho obrat. Kluci z týmu soupeře také prohrát nechtěli a utkání tak mělo náboj až do úplného konce. Šťastnější jsme byli my. Pochvalu za výkon zaslouží úplně všichni. Druhé utkání proti dívkám FKT bylo jiné. Děvčata a jejich trenéři ještě mají před sebou dlouhou cestu. Chlapci v těchto věkových kategoriích dívky přehrávají a tak branky padaly převážně do sítě děvčat. Několik výstavních střel (a gólů) však skončilo i v síti našeho brankáře. 

Fotbalové odpoledne bylo vydařené. Všichni se už těšíme na další zápasy.