U13: Nahoru-dolů

Zveřejněno 26.09.2018 22:46:00 | Václav Havlík
Snažíme se, někdy to jde, jindy méně.

Nejprve bych chtěl sdělit, že jsme se tento týden rozrostli o dalšího hráče z Trnovan Míšu Krušku, kterému přejeme mnoho úspěchů v našem působišti. Rozrostli jsme se tak již na počet 20 včetně tří brankářů. Což sebou i nese úskalí, že se bude ve většině zápasů z hráčů vybírat. Ovšem to nás teď  ještě nečeká, pojedeme v neděli znovu v 16 lidech a uvidíme.

Na Ondrášovce jsme měli za cíl postoupit pěknou hrou, nicméně úvod turnaje jsme začli zjištěním, že skoro všichni hráči jsou nervózní a tak jsme pracovali se sebevědomím a byť jsme v prvním mači vedli 2:0, nakonec došlo asi ke spravedlivé remíze. Následoval zápas s fyzicky dobře stavěným týmem z Litoměřic, který jsme prohráli a mohli si další již užít a nakonec jsme tak brali třetí místo, dle mého hlediska velkou škodou, protože by nám druhé v případě vítězství s Kadaní slušelo víc. Kvalitou našeho týmu by asi stálo za to.

Následoval domácí zápas se Štětím. V něm si troufám říci rozhodly dvě chvilky, naše bojácné zakončení a soupeřovo protiútoky, kdy my jsme na ně na naší levé straně nezareagovali a dostali dvě branky, následovali další tři slepené a výsledek 0:5 se dal jen těžko korigovat, neboť psychika se převedla do dovedností na hřišti a nám se prostě nic nedařilo. Vyzdvihnout ovšem můžeme výkon Matyho Červeného, Ivana Winklera a mírně Sebastiana Jůzla. Utkání jsme s pokorou prohráli 1:9. Tréma spadla a následný třetí poločas skočil výsledkem 7:3, čili 10 vstřelených branek. V tomto případě tedy beru prohru na sebe jako na trenéra, výhry týmu jsou hráčů a prohry jsou věcí trenérů. Pravděpodobně byli kluci pod velkým tlakem či prostě jen špatně poskládaní.

Po této zkušenosti jsme na odvetu do Štětí nevzali hráče s nejlepšími dovednostmi ale takové, o nichž jsme byli přesvědčeni, že půjdou bojovat. Ať svými tělesnými proporci či dravostí. Výběr se zdál být dobrý, zodpovědný výkon na svých postech a přímočarý dopředu. Utkání jsem zvítězili hlavně díky defenzivní práci Kotchana ve středu zálohy a čtyřem brankám Dana Krupičky, který ještě třikrát orazítkoval tyč. Zápas jsme sice dvakrát prohrávali ale troufám si říci, že díky týmové práci jsme ho měli pod kontrolou. A my jedeme dál.